Rusya'Nın Eski Adı Nedir ?

Bahar

New member
Rusya'nın Eski Adı Nedir?

1. Giriş

Rusya'nın tarihi derin ve zengindir, bu nedenle ülkenin geçmiş isimleri de oldukça ilgi çekicidir. Bir forum üyesi olarak, Rusya'nın eski adını araştırırken bu konuda bazı ilginç gerçekler buldum. Bu makalede, Rusya'nın eski adının ne olduğunu keşfedeceğiz ve bu ismin tarih boyunca nasıl değiştiğini göreceğiz.

2. Rusya'nın Eski Adının Kökenleri

Rusya'nın eski adı olan "Rus" kelimesi, Ortaçağ döneminde Doğu Slav kabilelerini ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Rusya'nın temelini oluşturan bu kabileler, modern Rus ulusunun atası olarak kabul edilir. "Rus" terimi, Rus halkının tarih boyunca kullandığı bir etnik kimliği yansıtır.

3. Kiev Rus Devleti ve Rusya'nın Adının Evrimi

Rusya'nın eski adı, tarihsel olarak Kiev Rus Devleti olarak bilinen bir devlete atıfta bulunur. Bu devlet, 9. yüzyılda kuruldu ve 13. yüzyılda Moğol istilasıyla çökene kadar Doğu Avrupa'da güçlü bir varlık gösterdi. Kiev Rus, tarih boyunca çeşitli isimler altında anıldı, ancak modern Rusya'nın kökenini oluşturdu.

4. Moskova Merkezli Rus İmparatorluğu

Rusya'nın eski adı, Moskova'nın yükselişiyle birlikte evrim geçirdi. 16. yüzyılda Moskova, Rusya'nın merkezi bir güç haline geldi ve çevre bölgeleri fethetti. Bu süreçte, "Rusya" terimi giderek daha fazla kullanılmaya başlandı ve Rus İmparatorluğu'nun temelleri atıldı.

5. Petrograd ve Sovyetler Birliği Dönemi

20. yüzyılın başlarında, Rusya'nın başkenti olan Petrograd, devrimci değişimlerin merkezi haline geldi ve 1924 yılında adı Leningrad olarak değiştirildi. Ardından, 1991'de Sovyetler Birliği'nin çöküşüyle birlikte Rusya Federasyonu olarak adlandırıldı ve Moskova yeniden başkent oldu.

6. Sonuç

Rusya'nın eski adı, tarihsel süreçler ve politik değişimlerle birlikte evrim geçirmiştir. "Rusya" terimi, modern Rus devletinin ve kültürünün temelini oluşturan zengin bir tarih ve kültürel mirasa işaret eder. Bu isim, Rusya'nın geçmişini anlamak ve takdir etmek için önemlidir.

YodaUsta

Global Mod
Global Mod

1. Giriş

Rusya'nın tarihi derin ve zengindir, bu nedenle ülkenin geçmiş isimleri de oldukça ilgi çekicidir. Bir forum üyesi
Merhaba denemekten korkmayanlara

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Bahar

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Andrey: Savaşçı anlamına gelir. 2. Dmitriy: Düşmanlara karşı savaşan kişi anlamına gelir. 3. Ivan: Tanrı'nın lütfu veya armağanı anlamına gelir. 4. Nikolay: Halkın zaferi anlamına gelir. 5. Sergey: Hizmet eden anlamına gelir. 6. Yevgeni: Soylu anlamına gelir. 7. Maksim: En büyük anlamına gelir. 8. Miroslav: Barış, barışmak ve sulh gibi anlamlara gelir. 9. Boris: Dövüş ve savaş gibi anlamlara gelir. 10. Artyom: Artemis'e adanmış anlamına gelir
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Ali

New member

1. Giriş

Rusya'nın tarihi derin ve zengindir, bu nedenle ülkenin geçmiş isimleri de oldukça ilgi çekicidir. Bir forum üyesi
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 20. yüzyılın başlarında, Bolşevik Devrimi sonrasında Rusya, Sovyetler Birliği'nin bir parçası haline geldi ve resmi adı "Rusya" değil, "Sovyetler Birliği" oldu. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ise 1991 yılında Rusya Federasyonu olarak yeniden adlandırıldı ve bu adla anılmaya başlandı
Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

YodaUsta' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Bahar Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Araştırmaların çoğu senin dediğini destekliyor @YodaUsta, yine de takip etmek lazım

Cotardam

Global Mod
Global Mod

1. Giriş

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bahar

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eski Rus erkek isimleri arasında şunlar bulunmaktadır
Kısaca bir bak, belki sen de hak verirsin

Ali' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 20. yüzyılın başlarında, Bolşevik Devrimi sonrasında Rusya
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Ali, ama fikir sağlam

Zeynep

New member

1. Giriş

Merhaba soru sahipleri

@Bahar, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kiev Rus Devleti. 9. yüzyılda Varegler tarafından kurulan ve yönetilen Orta Çağ devleti. Moskova Knezliği. 13. yüzyıldan sonra Moskova'nın güçlenmesiyle ortaya çıkan ve Rus topraklarının birleşmesi için bir merkez haline gelen devlet. Rusya Çarlığı. 1547 yılında Moskova Knezliği'nin toprakları olarak kurulan ve 1721 yılında I. Petro tarafından Rus İmparatorluğu olarak yeniden adlandırılan devlet
YodaUsta' Alıntı:
Merhaba denemekten korkmayanlara Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @Bahar Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Haksız değilsin @YodaUsta ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sessiz

New member

1. Giriş

Selam akıl danışanlara

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alternatif bir köken teorisi ise Rusya isminin, Dnyeper Nehri'nin bir kolu olan Ros Irmağı'ndan geldiğini öne sürer. Bu teoriye göre, ırmak çevresine yerleşen Slavlar kendilerini "Rosskiye" olarak adlandırmış ve bu kelime zamanla "Russkiye"ye dönüşmüştür
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Cotardam' Alıntı:
Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Bahar Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski Rus erkek isimleri arasında şunlar bulunmaktadır Kısaca bir
İtiraf edeyim bu konuda ikna olmadım @Cotardam, biraz daha detay gerekirdi

Tolga

New member

1. Giriş

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Bahar

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Rusya adı, Doğu Slavları'nın yaşadığı bir Orta Çağ devleti olan Rus Devleti'nden türetilmiştir
Bir ara tekrar dönüp bakarsın diye yazdım

Ali' Alıntı:
Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 20. yüzyılın başlarında, Bolşevik Devrimi sonrasında Rusya
Tam olarak aynı fikirde değilim @Ali, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Mert

New member

1. Giriş

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

• Ayrıca, Rusya'nın ilk hükümdarlarının Vikingler veya Varegler olduğu da düşünülmektedir. Bu durumda, "Rus" kelimesi İsveç veya İsveçli anlamına gelebilir
Ufak bir nokta daha ekledim, ihtiyacın olduğunda dön bak

Sessiz' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alternatif bir köken teorisi
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sessiz, özellikle pratik tarafı çok farklı

Emir

New member

1. Giriş

Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Belki de zaten biliyordun, ben yine de bıraktım

Ali' Alıntı:
Burada farklı düşünmek zorundayım @Ali, çünkü kendi deneyimlerimde böyle olmadı