Başbakan’ın BRS partisi KCR, Başbakan’ın ziyaretini boykot ediyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
KT Rama Rao, Başbakan Modi’nin “Telangana’nın doğuşuna” hakaret ettiğini iddia etti. (Dosya)

Haydarabad:

Merkezdeki NDA hükümetinin son dokuz yıldır “Telangana karşıtı” olduğunu iddia eden BRS’nin görevdeki İşçi Partisi Başkanı KT Rama Rao Cuma günü partisinin Başbakan Narendra Modi’nin Cumartesi günü “boykot” yaparak eyalete yapacağı ziyareti destekleyeceğini söyledi.

Başbakan K. Chandrasekhar Rao’nun oğlu Bay Rama Rao, Başbakan Modi’nin 2014 yılında başbakan olarak atanmasından bu yana Telangana karşıtı bir duruş sergilediğini iddia etti.

Merkezin, Telangana’nın Andhra Pradesh Yeniden Yapılanma Yasasında verdiği bir sözü yerine getirmediğini iddia etti.

Başbakan Modi, bir yıl önce Gujarat, Dahod’da 20.000 milyon rupilik bir lokomotif vagon fabrikasının temelini attı, ancak Telangana’daki Warangal’da 521 milyon rupilik bir vagon üretim birimini açıkladığını söyledi.

AP Reorganizasyon Yasasına göre Telangana’da bir demiryolu vagon fabrikası inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

“Gujarat için otobüs fabrikası için 20.000 crore rupi. Ama Telangana için 521 crore rupi. Sadaka verilmesi gibi” dedi.

Yerel yönetim bakanı Bay Rama Rao, özel bir şirketin Telangana’da 1.000 Rupilik bir yatırımla bir otobüs fabrikası inşa etmesi nedeniyle, Modi hükümetinin 521 Rupilik bir fabrika inşa etmesini Telangana halkının kabul etmeyeceğini söyledi. Telangana hükümeti.

Eyalet hükümeti, Warangal yakınlarında bir kabile üniversitesinin kurulması için 300 hektardan fazla arazi ayırmış olsa da, bunun henüz onaylanmadığını söyledi.

Bir kabile üniversitesinin kurulması, AP Yeniden Yapılanma Yasasında belirtilen bir taahhüttür.

KT Rama Rao, Başbakan Modi’nin daha önce Kongre’nin bir çocuk (Telangana) doğurduğunu ancak annesini (Andhra Pradesh) öldürdüğünü söyleyerek “Telangana’nın Doğuşu”na hakaret ettiğini iddia etti.

Bay Rama Rao, Narendra Modi’nin Başbakan olarak görev yaptığı süre boyunca iddia edilen toplumsal huzursuzluktan da bahsetti.

“Hepimiz kararlarımızı verdik. Her halükarda, yarın (Başbakan Modi) ziyaretine hiçbirimiz katılmayacağız. Çünkü sadaka verir gibi 520 crore rupi verme adımı Telangana toplumuna hakarettir. Kesinlikle boykot edeceğiz. Programına katılmayacağız” dedi.

Kongre lideri Rahul Gandhi’nin yakın zamanda Telangana’daki Khammam’da düzenlenen bir halka açık toplantıda BRS’ye saldırısı sorulduğunda, Rahul Gandhi’nin politika duyurularını hangi sıfatla yaptığını sordu.

“Rahul Gandhi buraya geliyor ve siyasi açıklamalar yapıyor. Bu açıklamaları hangi sıfatla yapıyor? Kongre Partisi’nin Başkanı mı? Telangana’daki Kongre Başkanı mı? Milletvekili mi o” dedi.

Bay Gandhi geçenlerde BRS’den “BJP’nin B Takımı” olarak bahsetti.

Başbakan Narendra Modi, Cumartesi günü Warangal’da yaklaşık 6.100 Rs değerinde birkaç önemli altyapı geliştirme projesinin temelini atmaya hazırlanıyor.

Başbakan Modi, etkinliklere katılmadan önce bölgedeki ünlü Bhadrakali Tapınağı’nı ziyaret edecek ve ayrıca bir halk toplantısında konuşma yapacaktı.

Programın bir parçası olarak Başbakan, 500 milyar Rs’nin üzerinde bir maliyetle geliştirilecek olan Kazipet demiryolu vagonu üretim ünitesinin temelini de atacak.

Modern üretim ünitesi, vagonlar için genişletilmiş bir üretim kapasitesine sahip olacak. Daha önce resmi bir açıklamada, yerel istihdam yaratılmasına ve yakın bölgelerde yan birim gelişimine katkıda bulunacağı söylendi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak kullanılan bir yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)