Telugu Desam Partisi lideri ve eski Andhra Pradesh başbakanı N. Chandrababu Naidu, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Haydarabad:

Telugu Desam Partisi (TDP) lideri ve eski Andhra Pradesh başbakanı N. Chandrababu Naidu, bugün yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı ve Vijayawada’ya nakledildi.

TDP şefi, görev süresi boyunca Andhra Pradesh Eyaleti Beceri Geliştirme Kurumu’nda 317 crore değerinde bir dolandırıcılık iddiasıyla bağlantılı olarak tutuklandı. Kurul, TDP döneminde gençlere beceri eğitimi vermek amacıyla kuruldu.

Bay Naidu, bugün gece yarısından sonra Andhra Pradesh Suç Şubesi yetkilileri tarafından gözaltına alındı.

Dün gece memurlar Nandyal’deki bir toplantı salonuna ulaştılar ve Bay Naidu’ya bir tutuklama emri teslim ettiler. Ancak TDP genel başkanını destekleyenlerin protestosu üzerine onu gözaltına alamadılar.

Polis ile Bay Naidu’nun destekçileri arasında da küçük bir çatışma yaşandı. Bay Naidu, polisin elinde hiçbir delil olmadığını iddia etti. “Bana adımın nerede olduğunu göster. Temel delil olmadan beni nasıl tutuklayabilirler?”

Çatışma sırasında TDP’liler polislere sorular sorarken, polislerin ellerinde delillerin olduğunu ve tutukluluk raporunda her şeyin yer aldığını söylediği duyuluyor.

Bay Naidu’ya gönderilen ihbarda, CID’nin Ekonomik Suçlar Şubesinden sorumlu memur M. Dhanunjayudu şunları söyledi: “Sizi sabah 6’da Gnanapuram’daki RK Etkinlik Salonunda tutuklandığınızı bildirmek istiyoruz. H/o Moolasagaram, Nandyala Kasabası.” ve bu suç teşkil etmeyen bir suçtur.”

Eski başbakan, komplo kurmak, hile yapmak ve dürüst olmayan şekilde mal teslimi almak suçlarından 465 suçla suçlandı. Yolsuzluğun önlenmesine ilişkin kanuna da değinildi.

Tutuklamanın ardından Bay Naidu’nun resmi X hesabındaki bir gönderide şunlar yazıyordu: “Dünyadaki hiçbir güç beni Telugu halkına hizmet etmekten alıkoyamaz.”

“45 yıldır Telugu halkına özverili bir şekilde hizmet ettim. Telugu halkının çıkarlarını korumak için hayatımı feda etmeye hazırım. Dünyadaki hiçbir güç beni Telugu halkına, #AndhraPradesh’ime ve anavatanıma hizmet etmekten alıkoyamaz.”

Son 45 yıldır Telugu halkına özverili bir şekilde hizmet ettim. Telugu halkının çıkarlarını korumak için hayatımı feda etmeye hazırım. Dünyadaki hiçbir güç beni Telugu halkına hizmet etmekten alıkoyamaz, Tanrım #AndhraPradesh ve vatanım.

9 Eylül 2023 06:00’da yayınlandı pic.twitter.com/721COYldUd

— N Chandrababu Naidu (@ncbn) 9 Eylül 2023
Bay Naidu’nun tutuklanması, yakında tutuklanabileceğini iddia etmesinden birkaç gün sonra gerçekleşti. Anantapur bölgesindeki halka açık bir toplantıda konuşan TDP başkanı, “Bugün ya da yarın beni tutuklayabilirler. Hatta bana saldırabilirler. Bir tane değil, birçok zulüm yapacaklar.”