Telangana’daki eğitim tesisleri şiddetli yağışlar nedeniyle iki gün süreyle kapatıldı.

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Bugün ve yarın Telangana için turuncu alarm verildi.

Haydarabad (Telangana):

Hindistan Meteoroloji Dairesi’nin (IMD) yağmur uyarısı yayınlamasının ardından Telangana hükümeti, eyaletteki tüm eğitim kurumları için iki günlük resmi tatil ilan etti.

Eğitim Bakanı Sabitha Indra Reddy, resmi tatillerin Perşembe ve Cuma günlerine denk geleceğini duyurdu.

“Eyaletteki şiddetli yağmurlar ışığında ve Saygıdeğer CM, KCR garu’nun talimatıyla hükümet, eyaletteki tüm eğitim kurumları için iki günlük resmi tatil ilan etmeye karar verdi. Perşembe ve Cuma,” diye tweet attı Sabitha Indra Reddy.

Çarşamba günü, Hindistan Meteoroloji Departmanı (IMD), Telangana’da önümüzdeki iki gün boyunca yaygın yağış olasılığını gösteren turuncu bir uyarı yayınladı.

Haydarabad Meteoroloji Merkezi müdürü K. Nagaratnam Çarşamba günü şunları söyledi: “Mevcut hava koşulları, Odisha ve Bengal’in Kuzeybatı Körfezi ile West-Central Bay’in bitişik bölgelerinin, ortalama deniz seviyesinden 7,6 kilometreye kadar uzanan üst havanın siklonik bir sirkülasyonuna tabi olduğunu gösteriyor.”

“Önümüzdeki 24 saat içinde muhtemelen aynı bölge üzerinde düşük basınçlı bir sisteme dönüşecek. Ayrıca, Chhattisgarh ve komşu bölgelerdeki siklon sirkülasyonu, ortalama deniz seviyesinden 1,5 kilometre yüksekte” dedi.

Nagaratnam, doğu-batı rüzgar makasının da yaklaşık 120 derece kuzey enlemine yayıldığını söyledi. Bu sinoptik özelliklerin etkisi altında, Telangana’nın önümüzdeki iki gün boyunca yoğun yağış alması muhtemeldir.

Çarşamba günü, “Bugün ve yarın Telangana üzerinde turuncu uyarılar verildi ve çoğu yerde hafif ila orta şiddette yağmur var” dedi.

Ayrıca, yalnızca birkaç yerin şiddetli yağışlara maruz kalabileceğine dikkat çekti. Bazı Doğu Bölgesi, Kuzeydoğu Bölgesi, Kuzey Bölgesi ve Siddipet, Warangal, Jayashankar Bhupalpally, Mulugu Karimnagar, Pedapalli ve komşu bölgeler gibi bir veya iki yerde çok şiddetli yağışlar görülmesi muhtemeldir.

Nagaratnam, “Yarın (Perşembe) Telangana’nın çoğu yerde hafif ila orta şiddette yağmurlar, bir veya iki yerde şiddetli yağışlar ve Telangana’nın kuzey ve kuzeydoğu bölgelerinde bir veya iki yerde çok şiddetli yağmurlar olması muhtemeldir” diye ekledi.

Haydarabad Meteoroloji Merkezi müdürü, şehrin bazı bölgelerinde aralıklarla şiddetli hava olaylarının meydana gelebileceğini söyledi. Haydarabad’da şu anda sarı alarmlar veriliyordu ve uyarılar da veriliyordu.

Haydarabad, bugün ve yarın olmak üzere önümüzdeki iki gün boyunca hafif ila orta şiddette yağmur yaşayacak. Kentin bazı kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış etkili olacak. Şu anda Haydarabad’da kehribar rengi uyarılar yayınlandı ve zamanında uyarılar da yapılıyor. Şimdi yedi günlük bir tahmin de yayınlandı ve Devlet Afet Yönetim Otoritesi (SDMA) aracılığıyla tüm toplayıcılara dağıtıldı” dedi.

Günün seçilmiş Habersu

P Chidambaram, INDIA Alliance’ın BJP’yi devralması üzerine