Tamil Nadu, 3 dili formül patent durumları üzerinden fonların engellenmesi için merkeze dava açıyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi:

Merkez ve Tamil Nadu arasındaki dil cezasında başka bir parlama noktasında, MK Stalin hükümeti Yüksek Mahkemeyle temasa geçti ve Narendra Modi'nin 2.151 milyar rupi değerindeki fonları engellemekle suçladı, çünkü Güney eyaleti hükümet eğitimi politikasını uygulamadı.

DMK hükümeti, öğrencilerin İngilizce ve bölgesel bir dil ile birlikte üçüncü bir dil öğrendikleri üç dilli bir formül öneren ulusal eğitim politikasına karşı çıkmıştır. Tamil Nadu hükümeti, üç dilli formülün Güney ülkelerinde Hintçe ilerlemeye çalıştığını ve iki dilli bir politika yaptığını iddia etti. Merkez bu iddiaları reddetti ve üç dilli formülün Hint dillerini canlandırmayı amaçladığını söyledi.

Yüksek Mahkemeye dilekçesinde Tamil Nadu, merkezin okul öncesi XII. Sınıfına okul eğitimi için entegre bir plan olan Samagra Shiksha programının bir parçası olarak 2.151 milyar rupi payına katkıda bulunmadığını açıkladı. Eğitim Bakanlığı'na göre, program çocukların 2009'un özgür ve zorunlu eğitim yasalarına uygulanmasını desteklemektedir ve ulusal eğitim politikası önerileri ile uyumludur.

Eyalet hükümeti, merkezin merkezinin merkezinin geçen yıl 16 Şubat'ta sistemin gereksinimlerine uygunluktan memnun olduğunu söyledi. Sistemin bir parçası olarak, yönetim kurulu daha sonra 3585.99 rupi değerinde harcama için fon belirledi. 60:40 oranına göre, merkezin oranı 2.151 milyar rupi idi ve geçen yılın 1 Nisan ayından itibaren eyalet hükümetine ödenecekti.

Tamil Nadu hükümeti olan merkezi, bu miktarın bir oranı ödemedi.

“Bu tür keşif olmamasının açık bir nedeni, sanığın Samagra Shiksha-Schema-Fonds'ın serbest bırakılmasını” Ulusal Eğitim Politikası “ve örnek PM Shri okullarının modeldeki uygulanmasıyla ilişkilendirmesidir.

DMK hükümeti, fonları engelleyen merkezin nedeninin eyalet hükümetinin üç dilli formüle karşı muhalefeti olduğunu söyledi. Parayı geri almak, eyalet hükümetini ulusal eğitim politikasını uygulamaya zorlamayı amaçlamaktadır.

Devlet hükümeti şikayetinde, “Sanık, davacının Samagra Shiksha programının bir parçası olarak iddiası iddiasını alarak,” dedi.

Mahkemenin yeni yeri, Vali Rn Ravi ile oynadığı oyunda Tamil Nadu'nun Yüksek Mahkemenin önündeki büyük zaferinden bir ay sonra gerçekleşir. Yüksek Mahkeme daha sonra Vali RN Ravi'nin Tamil Nadu Meclisi tarafından yayınlanan yasama şablonlarını sürdürme kararının “yasadışı” ve “keyfi” olduğuna karar verdi.