Kerala, Nipah virüsüyle savaşırken Kozhikode iki günlük bir tatil duyurdu

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Nipah virüsü: Eğitim kurumları iki gün boyunca öğrenciler için çevrimiçi dersler düzenleyebilir

Kozhikode:

Kuzey Kerala bölgesindeki Nipah salgınının ardından Perşembe ve Cuma günleri buradaki tüm eğitim kurumları için tatil ilan edildi. Tatil, Facebook gönderisinde eğitim kurumlarının öğrenciler için iki gün boyunca çevrimiçi dersler düzenleyebileceğini söyleyen Kozhikode Bölge Koleksiyoncusu A Geetha tarafından ilan edildi. Ancak üniversitenin sınav programında herhangi bir değişiklik olmayacağını da sözlerine ekledi.

Çarşamba günü 24 yaşındaki bir sağlık çalışanı, son salgından bu yana Kerala’da teyit edilen beşinci Nipah vakası oldu.

Bu arada Nipah salgınının ardından komşu Wayanad bölgesindeki Kozhikode’de 24 saat açık bir kontrol odası kuruldu. Wayanad bölge yönetimi ayrıca önleme ve gözetim faaliyetlerine rehberlik etmek ve acil durumları etkili bir şekilde yönetmek için 15 çekirdek komite oluşturdu.

Hükümet, eyalette gözlemlenen virüs türünün, kişiden kişiye yayılan ve daha az bulaşıcı olmasına rağmen yüksek ölüm oranına sahip olan Bangladeş varyantı olduğunu söyledi.

Eyalet Sağlık Bakanı Veena George, yüksek riskli temas kategorisine giren 76 kişinin hepsinin durumunun stabil olduğunu söyledi.

Hükümet ayrıca hafif semptomları olan 13 kişinin şu anda hastanede izlendiğini ve enfekte olanlar arasında yalnızca dokuz yaşında bir çocuğun yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Çocuğu tedavi etmek için ICMR’den monoklonal antikorların sipariş edildiği belirtildi. Henüz klinik olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen, Nipah virüsü enfeksiyonu için mevcut tek antiviral tedavidir.

Beyne zarar veren virüs salgını sonrasında Başbakan Pınarayi Vijayan başkanlığında da inceleme toplantısı yapıldı.

George, CM’nin başkanlığını yaptığı üst düzey toplantıda durumu ayrıntılı bir şekilde analiz ettiğini ve “olası tüm önleyici tedbirlerin mevcut olduğu ve paniğe gerek olmadığı sonucuna vardık” dedi.

Bakan ayrıca, WHO ve ICMR çalışmalarının sadece Kozhikode’nin değil tüm Kerala eyaletinin bu tür enfeksiyonlara karşı savunmasız olduğunu ortaya çıkardığını da söylemişti.

Orman alanlarında yaşayan insanların en üst düzeyde önlem alması gerektiğini söyleyen George, son Nipah virüsü vakasının ormanlık alanın beş kilometre yakınında meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Salı günü duyurulanlara ek olarak dün Kozhikode bölgesindeki dört koğuş (üç tanesi Villyapally panchayat’ta ve biri Purameri panchayat’ta) koruma bölgeleri olarak ilan edildi.

Hastalığın ciddiyetini göz önünde bulunduran Kozhikode hükümeti Salı günü yedi köy panchayatını (Atanchery, Maruthonkara, Tiruvallur, Kuttiyadi, Kayakkodi, Villyapalli ve Kavilumpara) koruma bölgeleri olarak ilan etmişti.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)