Karnataka bakanı Pahangam terör saldırısından sonra intihar bombası giyecek ve viral olacak.

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Hızlı ayar

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir.

Karnataka Bakanı BZ Zamer Ahmed Khan, Pahangam'da bir terörist saldırıdan sonra Neu -Delhi ve İslamabad arasındaki gerilimlerin ortasında Pakistan ile savaşacağını ve hatta intihar bombası giyeceğini söyledi.

Bengaluru:

Karnataka bakanı BZ Zamer Ahmed Khan Cuma günü yaptığı açıklamada, Jammu ve Keşmir'in pahalgamında ölümcül bir terörist saldırının ardından geçen hafta Jammu ve Keşmir'de Pakistan'a “intihar bombası” gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısıyla konuştu ve Hindistan Pakistan'a karşı savaşa gitmek zorunda kaldığında “savaşmaya hazır” olduğunu söyledi.

Kannada ve İngilizce arasında geçiş yaparken konut, vakıf ve azınlık bakanı Khan, “Biz Hintliyiz, biz Hindustani, biz ve Pakistan arasında bir bağlantı yok. Size karşı savaşa gitmemiz gerekiyorsa, savaşmaya hazırım” dedi.

“Bir bakan olarak, bana gönderirseniz, öne gideceğim. Gerekirse bir intihar bombası giyeceğim. Dürtüsel olarak konuşuyorum. Ülkenin bana ihtiyacı varsa, bana (Birlik Bakanı) bir intihar bombası ve (sendika bakanı) Amit Şah, Pakistan'a gideceğim, Fet'in oynadığını söyledi. FET ile oynadığı, FET ile oynadığı FET ile fowel ile çeşmenin ve Bledch'in katlanmasıyla oynandığı ayakları ile birlikte, “dedi.

pic.twitter.com/bumdcstd5b

– BZ Zameer Ahmed Khan (@bzzameeerahredk) 2 Mayıs 2025
Açıklamaları, parti meslektaşı ve Karnataka Başbakanı Siddaramaiah'ın Pakistan ile savaş tercih etmediği konusunda ülke çapında eleştiriyi heyecanlandırmasından günler sonra geldi.

22 Nisan Pahangam saldırısından sonra Jammu ve Keşmir'deki Siddaramiah, “Pakistan'a karşı bir savaş başlatmaya gerek yok. Katı güvenlik önlemlerinin başlatılması gerekiyor. Savaş için değiliz.

Daha sonra bir açıklama yaptı ve savaşın her zaman bir ulusun son bir yolu olması gerektiğini söyledi.

“Sadece herkes düşmanı başarısızlığa uğratmak anlamına gelirse, bir ülke savaşa gitmek zorunda kalmalıdır … Merkezi hükümet, Indus su sözleşmesinin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere bazı diplomatik adımlar başlatmıştır – kalpten memnuniyetle karşıladığımız bir adım. Daha sıkı eylemlerin bile ufukta olduğuna güveniyoruz.

“Bu önemli anda, dünyanın dört bir yanındaki uluslar, Hindistan ile sıkı bir şekilde olan Pakistanlı sponsorlu terörizmin güçlü bir inancında ortaya çıktılar. Bu eşi görülmemiş küresel destek ve Pakistan'a bu kadar acımasız eylemler yürütmeye cesaret edemedikleri kadar derin bir ders vermeliyiz.”

Bay Siddaramaiah'ın açıklamaları, BJP'nin Kongre gazilerine yıkıcı bir saldırı başlatmasına neden olan Pakistan medyası tarafından karşılandı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki ilişkiler, Pahangam'daki terör saldırısından sonra 26 kişiyi öldürdü.

Saldırıya “sınır ötesi bağlantılar” olarak atıfta bulunan Hindistan, İndus Su Sözleşmesinin iptal edilmesi, Attari için tek operasyonel arazi sınırının kapatılması ve diplomatik bağların düşürülmesi de dahil olmak üzere Pakistan'a karşı bir dizi cezalandırıcı önlem açıkladı.

Geçen hafta, Başbakan Narendra Modi, Pahalgam saldırısının “faillerinin ve komplocularının” en zorlu tepkiyle “hizmet ettiğini” söyledi.

“Bütün dünya 140 crore Kızılderili ile terörizme karşı mücadelemizde. Etkilenen ailelere tekrar adalet ve adalet alacaklarını garanti ediyorum.” Dedi.

Yetkili, “Bu saldırının failleri ve komplocuları en zorlu tepki ile hizmet veriyor.”