Iphone Yansıtma Nasıl Kapatılır ?

Ali

New member
iPhone Yansıtma Nasıl Kapatılır?

Günümüzün dijital dünyasında, iPhone kullanıcıları cihazlarının ekranlarını televizyonlarına veya başka bir ekran aracılığıyla yansıtabilmektedir. AirPlay teknolojisi, bu işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenize olanak tanır. Ancak, bazen iPhone ekran yansıtmasını kapatmak gerekebilir. Bu yazıda, iPhone yansıtma nasıl kapatılır sorusunu detaylı şekilde ele alacak ve benzer sorulara yanıtlar vereceğiz.

iPhone Yansıtma Nedir?

iPhone ekranını bir televizyon, bilgisayar veya başka bir cihazla paylaşmak için kullanılan bu teknoloji, AirPlay adını alır. AirPlay, Apple tarafından geliştirilen bir özellik olup, ekranın kablosuz olarak başka bir cihazda görüntülenmesini sağlar. Özellikle video izlerken, fotoğraf gösterirken veya oyun oynarken ekranın büyük bir ekranda görünmesi kullanıcılar için faydalıdır. Ancak, bazen ekran paylaşımını durdurmak gerekebilir.

Yansıtma, genellikle AirPlay üzerinden yapılır ve bu özelliği kapatmanın birkaç yolu vardır. İşte adım adım iPhone yansıtmasını kapatma işlemi:

1. **Kontrol Merkezini Açın:**

iPhone cihazınızda ekranın alt kısmından yukarıya doğru kaydırarak kontrol merkezini açın. iPhone X ve sonrasındaki modellerde ise ekranın üst sağ köşesinden aşağıya doğru kaydırarak kontrol merkezine erişebilirsiniz.

2. **Ekran Yansıtma Simgesine Dokunun:**

Kontrol Merkezi açıldığında, ekranın altında "Ekran Yansıtma" (Screen Mirroring) simgesini göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın. Eğer ekranınızda herhangi bir cihazla bağlantınız varsa, bu simge aktif olacaktır.

3. **Bağlantıyı Sonlandırın:**

Ekran yansıtma simgesine tıkladığınızda, bağlı olduğunuz cihazların listesi görünür. Listeden, bağlantıyı kesmek istediğiniz cihazı seçip, "Yansıtmayı Kapat" veya "Durdur" seçeneğine tıklayarak ekran yansıtmasını sonlandırabilirsiniz.

Alternatif olarak, yansıtma işlemi yapan cihazda "Kapat" veya "Durdur" seçeneğine tıklayarak da ekran paylaşımını bitirebilirsiniz.

Ekran Yansıtma Kapanmıyorsa Ne Yapılmalıdır?

Bazen ekran yansıtma, yukarıdaki adımlarla kapatılamaz. Eğer yansıtma işlemi kapanmıyorsa, birkaç farklı çözüm önerisini deneyebilirsiniz:

1. **Wi-Fi Bağlantısını Kesin:**

iPhone, AirPlay üzerinden ekran yansıtırken Wi-Fi ağına bağlı olmalıdır. Wi-Fi bağlantısını kapatarak, ekran yansıtmasını durdurabilirsiniz. Wi-Fi bağlantısını kesmek için, kontrol merkezine girip Wi-Fi simgesine tıklayarak bağlantıyı sonlandırın.

2. **Cihazı Yeniden Başlatın:**

Eğer ekran yansıtma hala kapanmıyorsa, cihazınızı yeniden başlatmak sorunu çözebilir. iPhone'unuzu kapatıp tekrar açmak, bağlantıların sıfırlanmasına ve yansıtma işleminin sonlanmasına yardımcı olabilir.

3. **AirPlay Ayarlarını Gözden Geçirin:**

AirPlay’in düzgün çalışabilmesi için cihazlar arasındaki bağlantıların düzgün olması gerekir. AirPlay ayarlarını kontrol etmek için, iPhone’unuzun “Ayarlar” menüsüne gidin, "Genel" sekmesine tıklayın ve ardından “AirPlay ve Handoff” bölümüne göz atın. Burada yansıtmayı etkileyen bir ayar olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

4. **Bağlı Cihazı Kapatın:**

Yansıtma işlemi, sadece iPhone'unuz ile bağlı bir cihaza devam ediyorsa, o cihazı kapatarak da ekran yansıtmasını sonlandırabilirsiniz.

AirPlay'i Kapatmak Neden Gerekebilir?

AirPlay'i kapatmak, çeşitli durumlar için gerekebilir. Bunlar arasında gizlilik endişeleri, ekranın başka bir cihaza bağlı kalması, pil tasarrufu sağlamak gibi sebepler bulunabilir. Özellikle evdeki misafirlerin ekranınızı izlemelerini istemediğinizde, yansıtma özelliğini kapatmak faydalı olacaktır.

Ayrıca, bazen ekran paylaşımının hata vermesi veya bağlantı sorunları yaşanması durumunda AirPlay’i devre dışı bırakmak çözüm olabilir. Eğer ekran yansıtma beklenmedik bir şekilde başlıyorsa, bu durum cihazınızın yanlış bir şekilde başka bir cihaza bağlandığının bir işareti olabilir.

AirPlay Kapanınca Yansıtma Düzgün Çalışmıyor Mu?

AirPlay’i kapatmanıza rağmen yansıtmanın düzgün çalışmaması durumunda, genellikle bağlantı ayarlarını kontrol etmeniz gerekir. iPhone ve yansıtmak istediğiniz cihazın aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun. Ayrıca, yansıtma yapacağınız cihazın AirPlay’i destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Eğer hala sorun yaşıyorsanız, cihazların yazılım güncellemelerini kontrol ederek güncel versiyonları kullanmaya özen gösterin.

iPhone AirPlay Seçeneği Nasıl Açılır?

Ekran yansıtmayı açmak için, yukarıda bahsedilen Kontrol Merkezi’ni açıp, “Ekran Yansıtma” simgesine tıklayarak AirPlay özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer bu simge görünmüyorsa, iPhone’unuzda AirPlay desteği olup olmadığını kontrol edin veya AirPlay’in etkinleştirilebilmesi için bazı ayarları gözden geçirin.

iPhone Ekran Yansıtma İle İlgili Sık Sorulan Sorular

1. **Ekran Yansıtma Her Cihazla Yapılabilir Mi?**

AirPlay, yalnızca Apple cihazları arasında çalışır. iPhone’unuzu bir Apple TV veya AirPlay destekleyen başka bir cihazla yansıtabilirsiniz. Ancak, iPhone’unuzu bir Android cihazla yansıtmak için üçüncü taraf bir uygulama kullanmanız gerekebilir.

2. **AirPlay’i Kapatmak Pil Ömrünü Artırır Mı?**

Evet, ekran yansıtma sırasında pil tüketimi artabilir. Yansıtma işlemini kapatmak, pil ömrünü korumaya yardımcı olabilir.

3. **AirPlay Neden Bazen Kapanmaz?**

AirPlay bazen cihazlar arasındaki bağlantı sorunları nedeniyle kapanmayabilir. Wi-Fi bağlantınızın kararlı olduğundan emin olun ve cihazları yeniden başlatmayı deneyin.

Sonuç

iPhone ekran yansıtma, günlük kullanımda oldukça faydalı bir özellik olsa da, bazen bu özelliğin kapatılması gerekebilir. Yukarıda belirtilen adımlar, iPhone yansıtma işleminin nasıl kapatılacağı konusunda kullanıcılara yardımcı olacaktır. AirPlay’in düzgün çalışması için cihazlar arasındaki bağlantının doğru bir şekilde kurulması ve yazılım güncellemelerinin kontrol edilmesi önemlidir. Eğer bu adımlarla sorun çözülemezse, Apple destek hizmetlerinden yardım almak da bir seçenek olabilir.

Cotardam

Global Mod
Global Mod

Günümüzün dijital dünyasında, iPhone kullanıcıları cihazlarının ekranlarını televizyonlarına veya başka bir ekran
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ali

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPhone ekran yansıtmanın çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır
  • iPhone Yansıtma'yı devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin
Biraz genişletmek istedim, umarım sıkmadım

Bahar

New member

Günümüzün dijital dünyasında, iPhone kullanıcıları cihazlarının ekranlarını televizyonlarına veya başka bir ekran
Merhaba bilge insanlar

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @Ali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz
  • AirPlay özelliği , Apple cihazları (iPhone, iPad, iPod Touch) ile Apple TV veya AirPlay uyumlu akıllı televizyonlar arasında kablosuz içerik paylaşımı sağlar
Cotardam' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPhone ekran yansıtmanın çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır
Belki haklısın @Cotardam, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Tolga

New member

Merhaba dostlarım

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu ayar, iPhone SE (2. nesil), iPhone 11 ve sonraki modellerde desteklenmektedir 1
  • Bu sorunları çözmek için yukarıdaki adımları kontrol edip uygulayabilirsiniz. Sorun devam ederse, hem iPhone'unuzun hem de TV'nizin teknik desteğine başvurmanız önerilir
Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Cotardam' Alıntı:
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Ali Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPhone ekran yansıtmanın çalışmamasının birkaç olası nedeni vardır
Bu veriyi daha önce duymuştum @Cotardam, ama böyle açıklanması daha anlaşılır

Mert

New member

Selam takip edenler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ali

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPhone yansıtma işleminin hata vermesinin birkaç olası nedeni vardır
  • Yanıtın içeriği iPhone Yansıtma'yı devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin: Kontrol Merkezi'ni açın : iPhone'un ekranının sağ üst köşesinden aşağı doğru kaydırın 4 . Ekran Yansıtma seçeneğine dokunun 4 5 . Yansıtmayı Durdur 'a dokunun 4 5 . Alternatif olarak, Ayarlar > Genel > AirPlay ve Süreklilik > iPhone Yansıtma yolunu izleyerek de Yansıtma'yı durdurabilirsiniz 2 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 support.apple.com 2 3 teknobilimadami.com 4 tr.kitcorpuz.com 5 Tüm sonuçlar
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Cotardam' Alıntı:
Haksız değilsin @Cotardam ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Zeynep

New member

Selam aramıza yeni katılanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ali

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Alternatif olarak, Apple TV Remote'taki Menü düğmesine basarak da ekran yansıtmayı durdurabilirsiniz
  • iPhone'un yansıtma özelliğini aktif etmek için aşağıdaki adımları izleyin
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Mert' Alıntı:
Selam takip edenler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @Ali Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir iPhone yansıtma işleminin hata vermesinin birkaç
Bu bakış açını anlıyorum @Mert, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Emir

New member

Herkese merhaba

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ali

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği iPhone ekran yansıtmayı kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin: Denetim Merkezi'ni açın : iPhone X veya sonraki modellerde sağ üst köşeden, diğer modellerde ise ekranın alt kenarından yukarı doğru kaydırın. 1 3 Ekran Yansıtma düğmesine dokunun. 1 3 Yansıtmayı Durdur seçeneğine dokunun. 3 Alternatif olarak, Apple TV Remote'taki Menü düğmesine basarak da ekran yansıtmayı durdurabilirsiniz. 1 Yanıtı değerlendir 5 kaynak support.apple.com 1 2 3 teknosafari.net 4 tr.imyfone
  • iPhone'da ön kamerayı yansıtma özelliğini kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Zeynep' Alıntı:
Selam aramıza yeni katılanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Ali Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Alternatif olarak, Apple TV
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Zeynep, o zaman daha ikna edici olurdu

YodaUsta

Global Mod
Global Mod

Merhaba üretim tutkunları

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @Ali

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• iPhone ekran yansıtmayı kapatmak için aşağıdaki adımları izleyin
  • Alternatif olarak, Ayarlar > Genel > AirPlay ve Süreklilik > iPhone Yansıtma yolunu izleyerek de Yansıtma'yı durdurabilirsiniz
Bazen tam bu tarz ayrıntılar işi çözüyor, benden söylemesi

Cotardam' Alıntı:
Ben burada biraz daha karamsarım @Cotardam, ama geliştirilir

Sessiz

New member

Merhaba değerli dostlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Ali

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu adımları takip ettikten sonra, iPhone ekranınız seçilen cihazda görünecektir 2
Bir minik destek de benden gelsin istedim

Emir' Alıntı:
Herkese merhaba Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Ali Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği iPhone ekran yansıtmayı kapatmak için aşağıdaki
Bu örnek biraz uç bir örnek @Emir, o yüzden genelleme zor