Çağdaş Atan: “Bu Yenilgi Bana Ve Grubuma Yazar”

BooM

New member
Spor Toto Üstün Lig’in 5. haftasında Kayserispor deplasmanda Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın akabinde basın toplantısında konuşan Kayserispor Teknik Yöneticisi Çağdaş Atan, üçüncü teknik yöneticilik yılında birinci sefer büyük kadroya karşı bir maçta birebir baskı yapamadıklarını tabir ederek, “Bu yenilgi, birinci yarıdaki silik oyun bize muharrir. Golü yedikten daha sonra daha rahat, daha yeterli oynamaya başladık. Çok fazla üretemedik, 1 tane net konumumuz vardı.

“Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyeti almış oldu”

Onu gol yapsaydık tahminen birliktelik için uğraş etme talihi yakalardık. Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyeti almış oldu bugün. Fenerbahçe bugün fazlaca ağır baskı uyguladı ve birebir eşleşti her yerde. Çok uygun tahlil yapılmış. Dünyanın sayılı ekipleri bile tahlil üretemiyor buna. Uzunla ileriye çıkmaya çalıştık ancak Fenerbahçe stoperleri uzun topları da alınca söylemiş olduğiniz üzere epeyce sıradan top kayıpları yaptık. Pasın müddetini uzatmamız gerekiyordu baskıyı azaltmak için. Lakin birebir eşleşmeleri Fenerbahçe epeyce uygun yapınca tahlil üretemedik. 5 hafta oynadık, 3 deplasman Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe. Hepsi formda olan kadrolar ve zirvedeler. Âlâ oynadığımız kısımlar var.

“Bu yenilgi bana ve takımıma yazar”

Kadroma fazlaca güveniyorum. Bizim için kendi düzeyimizdeki rakipler ve içeride oynayacağımız maçlar değerli. Birinci 10 haftanın sıkıntı geçeceğini biliyorduk. Şiddetli fikstürden çıktıktan daha sonra başımızı daha rahat kaldırıp, daha güzel işler yapacağız. kimi vakit epeyce ısrarcı olmuyoruz, oyunda rakibe nazaran oynamaya çalışıyoruz. Biz üçlüye bakılırsa çalışmıştık, epey yeterli maçlar oynadılar Konyaspor maçı hariç. Biz ona göre hazırlanmıştık. Baskıyı ben biraz yanlış planladığım için bu yenilgi bana ve takımıma muharrir. İleride birebir eşleşseydik bu kadar silik kalmayabilirdik” dedi.