Bakan Özer: Tatil uzamayacak

CatWalk

New member
PANDEMİ SÜRECİNİN KAHRAMANLARI ÖĞRETMENLERİMİZ
“Bakanlığa başladığım 6 Ağustos’tan itibaren üç kıymetli şey söylemiş oldum. Birinci vazifeye başladığımda bölüm teslim merasiminde okulların yüz yüze açık kalmasının kıymetini vurguladım ve ‘Covid-19 salgının sıfırlanmasını beklemeye tahammülümüz yok’ tabirini kullandım. daha sonra ‘okullar birinci açılması ve en son kapatılması gereken yerler’ dedim. En son olarak da okulların açık kalması eğitim sıkıntısı olmadığını bir ulusal güvenlik sıkıntısı olduğunu vurguladım. 6 Eylül’de başladığımız birinci devri hiç kesintiye uğratmadan, haftada beş gün tüm eğitim kademelerinde muvaffakiyet ile tamamlamamın mutluğunu taşıyorum. Okulları özleyen öğrencilerin bu süreci muvaffakiyetle yürütmemizde katkısı oldu. Maske, uzaklığa, hijyene inanılmaz derecede beklentilerimizin ötesinde riayet etti. Bu sürecin kahramanları her vakit olduğu üzere öğretmenlerimiz oldu. Öğretmenlerimiz yaklaşık 5 ay boyunca maskeleri ile ders anlattılar. Öğretmenlerimiz aşılanmada yalnızca Türkiye ortalaması değil, kıta Avrupası, Amerika üzere gelişmiş ülkelerin bile üzerinde aşılanma oranına sahip oldular. Öğretmenlerimiz maske ile büyük zorluklarla eğitimi zorlukla sürdürme kararlığında bulundular. Hem aşılanma konusunda birebir vakitte kendi sıhhatlerini geri planda bırakıp okulların yüz yüze eğitime devam etmesinde umut olan öğretmenlerimizi, itimat artırdıkları için şahsım ve Ulusal Eğitim Bakanlığı ismine kutluyorum.

TATİL daha sonra DA YÜZ YÜZE EĞİTİME KARARLILIKLA DEVAM
İnşallah bu iki haftalık tatil daha sonrası birebir kararlılıkta yüz yüze eğitime devam edeceğiz. Tatil uzayacak mı sorularına, ‘niçin kapanma olduğu olduğu vakit birinci akla gelen yerler okullardır?’ diyorum. Bizler tezli ülke olmak istiyorsak 21’inci yüzyılda, üretimi toplumsal barışı, demokrasi kültürü ile örnek olmak istiyorsak, beşeri sermayemize daima yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini daima yükseltmek zorundayız.

ÜLKELERİN KALICI SERMAYESİ BİLİŞSEL SERMAYE
COVİD-19 salgını dünyada he şeyi değiştirdi. İktisat, toplumsal bağlantılar en kıymetlisi eğitimi değiştirdi. Salgın bize okulların yalnızca bilişsel öğrenme ortamları olmadığını acı deneyim ile gösterdi, ülkeler süratli biçimde uzaktan eğitime geçti. Türkiye’ de mevcut alt yapısını süratli kullanarak uzaktan eğitime geçti ve öğrencilerin yanında olmaya çalıştı. Görüldü ki okullar, yalnızca bilişsel öğrenmenin olduğu yerler değil, okullar beraberinde ruhsal, toplumsal duygusal içsel gelişimlerin olduğu en kıymetli yerler. Ülkelerin en kalıcı sürdürebilir sermayesi olan beşeri sermayenin gelişti. Ülkenin geleceğinde öncü rol oynayacak kuşakların yetiştiği en değerli kurumlar, eşitsizliklerin eşitlendiği değerli işlev icra eden yerler olduğu görüldü.”

Ayrıntılar geliyor…