AK Parti’li Hızlı’dan ‘Polemik yerine, Manisa için iş birliği’ vurgusu

Cotardam

Global Mod
Global Mod
AK Parti’li Hızlı’dan ‘Polemik yerine, Manisa için iş birliği’ vurgusu AK Parti Manisa Vilayet Lideri Salih Süratli, Manisa için tüm siyasi partilerin iş birliği ortasında hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yereldeki öbür siyasi partilerle bir polemik üzerinden değil de daha işbirlikçi siyaset üzerinden Manisa’mıza en büyük faydayı nasıl sağlayabiliriz ona bakacağız” dedi.

AK Parti Manisa Vilayet Lideri Salih Süratli ve idaresi, Manisa’daki ulusal ve lokal basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir ortaya gelerek, gündeme ait açıklamalarda bulundu. Pandemi sürecinin artık yavaş yavaş aşıldığını lisana getiren Süratli, “Yeni varyantlar çıksa da aşılamalarla birlikte işin zorluğunu atlattık. Salgının yalnızca Türkiye’den ibaret olduğunu düşünmemek lazım. Daima birlikte dünya olarak büyük bir düşünceden geçtik. Türkiye olarak biz bunu epeyce uygun yönettiğimizi düşünüyorum. Taraflı-tarafsız değerlendirmeler bu istikamette. Önümüzde 2023 seçimleri var. Biz AK Parti ailesi olarak bu seçime hazırlanıyoruz. Ben yerelde epeyce fazla siyasi aykırılık oluşturmak istemiyorum zira bunlar bize önemli güç kayıplarına niçiniyet verebiliyor. Türkiye’de bu pandemiden çıkmaya çalışan bir iktidar partisi var. Bu pandemi sebebiyle bize önemli manada yardımcı olan aziz milletimiz var lakin bu bağlamda sıkıntıları araçsallaştıran ama içselleştirme konusunda büyük bir zafiyet oluşturan bir muhalif kesim var. Bunun ben ülke faydasına olmadığını düşünüyorum. Bu da pandemi sürecindeki maliyetimizi ve süreyi uzatıyor. Karşımızda kullandığı argümanlar itibariyle fazlaca fazla seçkin davranmayan, önüne gelen her bilgi ve belgeyi kullanan, ulusal güvenlik, ulusal güvenlik üzere kriterleri epeyce fazla değerlendirmeyen bir muhalefet anlayışı var. Bu mevzuları yerele indirgemek istemiyorum zira bizim yerelde daha kuvvetli bir Manisa oluşturmak istiyoruz. Bu manada mahallî siyaset içerisinde daha epey Manisa’nın dinamiklerini harekete geçirmek, Manisa’yı daha ileri noktaya nasıl taşıyabilirizin arayışında olacağız. Tabi bunları yapmaya çalışırken genel siyasetteki bu depresif muhalefetin yansımalarını Manisa’da yaşıyoruz. Bizim iktidar partisi olarak birinci sorumluluğumuz bu ülkeyi yönetmek. ötürüsıyla biz muhalefetin bu depresif anlayışını da yenerek inşallah ülkeyi bir selamete götüreceğiz” dedi.

“2023 seçimleri bizim en kolay seçimimiz olacak”

2023 seçimlerinin epeyce özel bir manası olduğunu belirten Süratli, konuşmasına şu biçimde devam etti: “Türkiye’nin dünyadaki bu kuvvetli yürüyüşünü devam ettirmesi gerekiyor. 2023 seçimlerinin AK Parti açısından en kolay seçim olacağını düşünüyorum. Bu söylemiş olduğimi şöyleki söz etmem gerekiyor; 2023’e kadar biz epeyce sıkı bir çalışma göstereceğiz fakat 2023 seçimleri bizim en kolay seçimimiz olacak. 2023’e kadar önemli bir zorluktan geçeceğimiz ise kesin. Zira pandemiyle birlikte oluşturulan siyasi iklim bu alanın güya tüm dünyanın başına gelmemiş, yalnızca AK Parti’nin başına gelmiş bir problemmiş üzere gösterilip, ülkenin epey makûs durumda olduğunu daima lanse edilmesi bu zorluğu söz ediyor. Bu, tahminen bizim tahlil süreçlerimizi uzatır lakin asla Türkiye’nin istikrarlı yürüyüşünden vazgeçiremez”

“Gençler üzerinden bize algı oluşturmaya çalışanlar büyük şok yaşayacaklar”

Muhalefetin gençler üzerinden bir algı oluşturmaya çalıştığını tabir eden Süratli, “Öyle pırıl pırıl gençlerimiz geliyor ki bu mirasa sahip çıkacak o kadar fevkalade gençlerimiz var ki yumuşak karnımız üzere gösterilmeye çalışılan gençlerimiz için yapılan anketler ve algılar aldatıcı. Gençler üzerinden bize algı oluşturmaya çalışanlar büyük şok yaşayacaklar. Bizim elimizdeki bilgilere nazaran gençlerimizde hiç onların söylemiş olduği üzere bir atmosfer yok. Bunların tamamı algıya yönelik şeyler. Biz gençlerle ilgili bir taban oluşturuyoruz ve bu gençler bu tabana sahip çıkacaklar. Gençlerimiz kendi sıkıntılarına, topraklarına kendi aidiyetlerine sahip çıktığını düşünüyorum. Onlar tahminen apolitik üzere görünüyorlar, bu konulardan uzak durmaya çalışıyorlar fakat fırsat ve imkan tanındığında bu ülkeyi alıp daha ileriye götürecekler. Bunun en net meselai de savunma endüstrinde gördük. Onlar bu toprakların evlatları” diye konuştu.

Polemik yerine iş birliği vurgusu

Manisa için tüm siyasi partilerin iş birliği ortasında hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Süratli, “Yereldeki başka siyasi partilerle bir polemik üzerinden değil de daha işbirlikçi siyaset üzerinden Manisa’mıza en büyük faydayı nasıl sağlayabiliriz ona bakacağız. Bu olgunluğun ve yerin Manisa’da olduğunu düşünüyorum. Vakit zaman siyasi karşılıklı açıklamalarımız olacaktır lakin ben Manisa’daki vilayet liderlerimiz ile bir arada Manisa kelam konusu olduğu vakit pür dikkat bu kente odaklanacağımızı düşünüyorum” sözlerini kullandı.

“Önce bir İzmir’in sıkıntılarını çözsün”

İzmir Körfezi’ne akan Gediz Irmağı’ndaki kirliliğin kaynağıyla ilgili Manisa’ya yönelik açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer hakkındaki soruyu yanıtlayan Süratli, “Tunç Soyer’e Turgutlu Belediye liderimiz bir yanıt verdi. Tunç Soyer liderin bu yapmış olduğu çıkışın güya bir rol çalma olduğunu düşünüyorum. İzmir’in ezası değil de Manisa’nın derdiymiş üzere gösterip İzmir’deki dertleri unutturmaya yönelik bir çalışma üzere geldi. Tunç Soyer’in oradan çıkıp Manisa’ya gelmesi epeyce olağan gelmedi. Bu mevzuda büyükşehir belediyemiz kelam konusu olunca siyasi manada yanıtı Ömer liderimiz verdi. Evvel bir İzmir’in sorunlarını çözsün de Manisa ile ilgili kısımları biz çözeriz esasen. Büyükşehir belediyemiz var. Bu Gediz havzasıyla ilgili bir aksiyon planı var. Gediz havzası yalnızca Manisa ile hudutlu değil. Güç bir husus lakin kesinlikle bu sıkıntı çözülecektir” dedi. – MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı