Söktaş CEO: “Doğalgaz artırımı üreticilere satış meblağlarında artırım yapma mecburiliği yaratır”

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Boru Çizgileri ile Petrol Taşıma AŞ’nin (BOTAŞ) internet sitesinde, kasım ayı tarife tablosu yayımlandı. Buna göre, bu ay sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ekim ayındaki tarifeye göre 1000 metreküp doğalgaz için yüzde 48,40 artışla 3 bin 482 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı 1000 metreküp doğalgaz için ise yüzde 46,82 artışla 4000 lira oldu.

Bölümde 50. yılını geride bırakan, 140 bin metrekare açık alana konseyi dokuma üretim yerleşkesinde yıllık 10 milyon metre üretim kapasitesiyle lüks gömleklik kumaş bölümünde birinci sıralarda yer alan Söktaş Dokumacılık CEO’su Muzaffer Turgut Kayhan doğalgaza gelen artırımı kıymetlendirerek “Doğalgaza gelen artış, her ne kadar yalnızca sanayi abonelerini etkiliyor üzere görünse de, bu durum üretim maliyetlerindeki artışlara niye olacak ve tüketici fiyatlarına da en kısa vakitte yansıyacaktır. Artık üreticiler maliyet hesabi yapamaz duruma gelmiştir. Belgisiz ve daima değişkenlik gösteren girdi meblağları, üreticilere satış fiyatlarında artırım yapma mecburiliği yaratır. Hem iç piyasa da alışverişi durdurur tıpkı vakitte ihracat müşterisi nezdinde güvenilirlik kaybına niye olur” formunda konuştu.