Keşke yerleşkede olsaydık

CatWalk

New member
S.Yakup Eser (İstanbul Üniversitesi Fen – Edebiyat Fak.)
O TARİHİ HAVAYI YİNE SOLUMAK İSTİYORUM

Bizim imtihan haftamızda muhtemelen Edebiyat Fakültesi’nde kütüphanede ders çalışıyor olurdum. Meşhur orta bahçemiz var, ders içinde oraya çıkar sohbet ederdik. Beyazıt’ta buluşur arkadaşlarla öğrenci kafelerine gidip çay içerdik. Memleket problemleri üzerine konuşurduk. Bizim okulun tarihi bir havası var. Laleli’nin o kadim havasını koklamayı özledim. Dönünce birinci iş Türk Ocağı’na gidip çay içeceğim.
Berfin Çınar (ODTÜ Mimarlık Fakültesi)
OKULA DÖNÜNCE KOLONLARA SARILACAĞIM

Ankara gri bir kent tahminen ancak ODTÜ öteki bir dünya. Artık yerleşkede olsam dersten çıkıp yemekhaneye yürürdüm. daha sonra bakardım ki epey sıra var. Çatı Kafe’ye sarfiyat orada yerdim. Arkadaşlarla çay içerken vaktin nasıl geçtiğini anlamaz derse geç kaldığımızı fark edince apar topar sınıfa koşardık. Günlük rutinlerini bile hayli özledim okulun. Yerleşke epeyce canlıydı. Üniversite ömrünü bir defa yaşıyoruz sonuçta. Şayet İhtilal Stadı’nda yürüyerek mezun olamayacaksam bir sene uzatabilirim okulumu. Okula dönünce her kolona sarılacağım.
Senanur Eydemir (İTÜ İşletme Fakültesi)
BAĞIRA BAĞIRA MÜZİK YAPARDIK

Ayazağa Kampüsü’nde yurtta kalıyorum. Yurt hayatını, çimlerde oturmayı, arkadaşlarla muhabbet etmeyi fazlaca özledim. A Capella kulübü üyesiyim ayrıyeten. 45 kişilik bir koroyuz. Taşkışla’da bağıra bağıra müzik yapardık. Konserlerimiz olurdu ve onun heyecanı fazlaca diğerdi. Yerleşkenin her yerinde farklı bir anımız var açıkçası. Salgın sebebiyle ailemin yanına Eskişehir’e döndüm. O yüzden bu süreç beni İstanbul’dan yoksun bıraktı. Bir an evvel bu kabustan uyanmak ve özlediğim üniversite ömrüne geri dönmek istiyorum.
Enes Karataş (İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi)
DUYGUSAL AÇIDAN BOŞLUĞA DÜŞTÜK

Kimya Bölümü’nün kaynaşma ortamı laboratuvarlardır. Orada deneyler yapardık. Yeni renkler elde edince fazlaca eğlenirdik örneğin. İmtihan vakit içinderında yerleşkede sabahlardık. 7/24 açık olan kafelerde gece uzunluğu muhabbet ederdik. Gün aydınlanınca hamur işi yiyecekler çıkardı sıcak sıcak. Onun kokusu uykumuzu açardı. bu biçimde hoşluklardan yoksun kaldık. Duygusal açıdan büyük bir boşluğa düştük. O yüzden okula dönünce toplumsal eksikliğimizi giderecek büyük bir aktiflik yapmak istiyoruz.
Asya Özcan (Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü)
Görünüme karşı kahve

Yaklaşık bir buçuk yıldır okuldan uzaktayız, Boğaziçi öğrencileri olarak kampüslerimizde bir ortaya geleceğimiz günü iple çekiyoruz. Ben ders ortalarında görünüme karşı oturup arkadaşlarımla kahve içmeyi, akşam üzeri yerleşke ortasındaki ormandan kıyıya inip yürüyüş yapmayı, ağır geçen kulüp aktivitelerini, çimlerdeki açık hava sinema gösterimlerini, her çarşamba yapılan Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’ni, genel olarak okulumun huzurlu, özgür ortamını fazlaca özledim. Umarım bir daha sonraki devir okul açılır ve hepimiz özlediğimiz şeylere kavuşabiliriz.