Dodgers galibiyetler ve yeni bebekler biriktiriyor

YodaUsta

Global Mod
Global Mod
Los Angeles Dodgers’ın sağ elini kullanan atıcısı Brusdar Graterol, takım arkadaşı Max Muncy’nin hayatının en güzel anlarından birine doğru koştuğunu gördüğü günü her zaman hatırlayacak.

Muncy saha içi tekliyi vurmaya çalışmadı. Ve Graterol tümseğin üzerinde ya da Dodgers’ın arenasında değildi.

Tarih 24 Nisan’dı ve o an Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezi’ne ulaştı. Dodgers’ın geri kalanı Pittsburgh’daydı. Graterol banyodan çıktı, koridorda koşan bir adam gördü ve kendi kendine şöyle dedi: “Aman Tanrım, şuradaki Muncy!” Şimdi bebeği doğuracak!”

Graterol neler olduğunu çok iyi biliyordu çünkü kendisi ve eşi Allison, kendi kızları Aria’nın doğumundan sonra Cedars-Sinai’nin ikinci katındaki kendi hastane odalarında oldukça meşguldüler.

Dodgers’dan iki takım arkadaşının aynı anda babalık izninde olması ve aynı gün bebek doğuracak olması yeterince tesadüftü. Peki ya beş Dodgers – Graterol, Muncy, Mookie Betts, Caleb Ferguson ve Evan Phillips – bu sezon 20 Nisan ile 9 Mayıs arasındaki bir aylık süre içinde yeni baba olurlarsa? Ve altıncısı, Yency Almonte, temmuz başında mı?

Sabermetrik kısaltmaların karışımıyla 2023 Dodgers, kendi BABIP versiyonuyla parlıyor: Oyundaki Bebeklerde Vuruş Ortalaması.

Takıma yakın olan ve oğlu Beau 20 Nisan’da yedi hafta erken dünyaya gelen Phillips, “Her şey çok hızlı oldu ve babalık listesindeki iniş çıkışlar kesinlikle Dodgers’ın başını ağrıttı” dedi. “Her şeyin bu şekilde sonuçlanması ironik ama bizim için kesinlikle eğlenceli bir deneyimdi.”

Bu ay 11 yılda 10. NL West şampiyonluğunu elde eden Dodgers, aile atmosferini sürdürmekten gurur duyuyor. Bu kesinlikle bunu teste tabi tuttu.

Genel müdür Brandon Gomes gülümseyerek “Çoğunluğu hallettik” dedi. “Sezonun başlarında aynı anda çok sayıda bebeği hazırladık. Açıkçası en büyük öncelik, çocukları doğduğunda erkeklerin eşleriyle birlikte olmalarını sağlayabilmemizdir. Daha sonra bunun takım üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Bu kadar çok belirsizliğin olduğu ve beklenmedik durumların ortaya çıktığı bir dünyada neler olup bittiğini anlamaya çalışıyorum.”

Bunlardan en zoru Graterol-Muncy İki Adımdı. Dodgers, 23 Nisan’da Wrigley Field’da bir seriyi tamamladı ve Pittsburgh’a taşındı. Graterol Chicago’dan eve döndü çünkü plan, doktorların Allison’ın doğumunu Pittsburgh’daki serinin başlamasından bir gün önce, 24 Nisan’da başlatmasıydı. Sürpriz, Muncy’nin telefonunun o pazartesi günü Pittsburgh’da sabah 7.30’da çalmasıyla ortaya çıktı. Planı uyumak, Pirates’e karşı oynamak ve ardından takım 28 Nisan’da eve döndüğünde askere alınacak olan eşi Kellie ile birlikte olmaktı.

Muncy, “O zaman evde olacağımız için yalnızca bir veya iki gün kaçırırdım” dedi. “Ama sonra küçük adam Pittsburgh’a ilk geldiğimizde bizimle işbirliği yapmamaya karar verdi. Herkesin böyle hikayeleri olduğunu düşündüğüm şeylerden biri bu. Elinizden geldiğince planlamaya çalışıyorsunuz ama hayat gerçekleştiğinde gerçekleşecek.”

Gomes’in söylediği gibi, oyuncuları Dodgers’ın Oklahoma City’deki AAA Sınıfı üyesinden Pittsburgh’a (bu durumda özellikle iç saha oyuncusu Michael Busch) taşımak “dünyadaki en kolay şey değil.”

Muncy şöyle yanıt verdi: “Pittsburgh’dan Los Angeles’a gitmek de kolay değil. Size ilk elden söyleyebilirim.”

Özellikle son teslim tarihi varken. Wyatt, Muncy’nin bölgeyi geçip hastaneye varmasından yaklaşık 10 dakika sonra doğdu. Böylece koridoru hızla koşuyor.

Birkaç şey şans eseri oldu: Ferguson, 6 ve 7 Mayıs’ta San Diego’da arka arkaya maçlara başladı ve Dodgers daha sonra Milwaukee’ye uçtuğunda onun Los Angeles’a dönmesine izin verdiler. Karısının doğum tarihi yaklaşıyordu ve Ferguson zaten Milwaukee’deki ilk iki maçta müsait olmayacaktı.

Ferguson, “Sonra son maç için Milwaukee’ye uçacaktım, ancak eşimin serinin ilk gününde doğum sancısı çektiği ortaya çıktı, bu nedenle takım bana gerçekten büyük bir iyilik yaptı” dedi.

San Diego gezisi, kulübün Phillips’e 5 Mayıs Cuma günü Petco Park’a geç gelmesine izin vermesiyle başlamıştı, böylece yeni doğmuş bebekte 15 gün sonra yoğun bakım ünitesinden eve getirilen Beau ile karşılaştıklarında karısına eşlik edebilecekti.

Evan’ın eşi Elizabeth Phillips, “Yalan söylemeyeceğim ya da üzerini örtmeyeceğim, o gittiğinde gerçekten çok zorlandı” dedi. “Ama Beau’yu evine götürüp yerleşebildiği için çok şanslıydık, böylece sahip olduğumuz her saniyeden en iyi şekilde yararlanabildi.”

Brooklyn Dodgers Hall of Fame üyesi Roy Campanella bir keresinde şöyle demişti: “Hayatını sürdürmek için beyzbol oynamak için erkek olmalısın ama aynı zamanda içinde bir sürü küçük oğlan çocuğu da olmalı.” Bu Dodgers’lar öyle görünüyor ki şunu duydu: “Yapmalısın.” sahip olmak bir sürü küçük oğlan”: Bu yaz doğan altı bebekten beşi erkekti.

Muncy ve Kellie (Wyatt) ile Mookie ve Brianna Betts’in (Kaj) ikinci çocuğuydu. Graterol’ler, Phillipses, Caleb ve Carissa Ferguson (Brooks) ile Yency ve Tori Almonte’nin (Kyson) ilk çocuğuydu. Sadece Graterol’ler bir kız çocuğunu memnuniyetle karşıladılar.

Ferguson, “Bunu birlikte yaşayan ve herkesin ebeveynliği anlamasını izleyen iyi bir grup insan var” dedi.

Bu aşamada konuşmaların çoğu uykuyla ilgili oluyor: Bebek nasıl uyudu? Oyuncular nasıl uyudu? Peki ya annem? Ancak her ebeveynin bildiği gibi sorular her hafta değişiyor. Hayat akışkandır.

All-Star arasının hemen ardından Dodgers’ın New York, Baltimore ve Teksas’a yıllık aile gezisi planlandı ve yeni doğanlardan birkaçı da birlikte seyahat etti. Bu da özellikle uyku ve saat dilimi değişiklikleriyle ilgili başka soruların ortaya çıkmasına neden oldu.

“Uçakta ve otel odasında uyuyabilmesi için ne getirmemiz gerektiğini bulduk. Evan Phillips, “Bunun gibi şeyler” dedi ve Beau’nun “bunun üstesinden bir şampiyon gibi geldiğini” ekledi.

Dodgers da öyle. Üç şehirde oynanan üç maçın ikisini kazandılar.

Graterol, Los Angeles’tan New York’a charter uçuşu ve New York’tan Baltimore’a tren yolculuğunu içeren yolculuk hakkında “Çok güzeldi” dedi. “Tam arkamda ve yanımda bebekler vardı. Güzel.”

O kadar çok bebek vardı ki, Dodgers oyuncularının ve antrenörlerinin eşleri ve kız arkadaşları, Colorado’ya karşı kazanılan 5-2’lik zafer sırasında 4 Nisan’da Dodger Stadyumu’ndaki bir süitte ortak bir bebek partisi düzenlediler. Ellen Kershaw bu planlamada büyük rol oynadı.

Elizabeth Phillips, “Aman Tanrım, çok güzel dekore edilmişti ve herkes için bebek eşyalarıyla dolu küçük sevimli hediye sepetleri vardı” dedi. “Orada bu kadar çok kişinin olması neredeyse komikti. Beyzbolun bir aile olduğu fikrini gerçekten destekliyor.”

Buna uygun olarak Elizabeth’in kocası bu sezon yaptığı 21 kurtarışın ilkini o gün yaptı. Altı yeni doğan bebekten dördü kurtarıcıların çocuğu olarak doğduğu için, arenada artık oyun parkları konuşuluyor.

Ferguson, “Sürekli orada oturup oyun veya oyunda ortaya çıkabilecek durumlar hakkında konuşmak zorunda değilsiniz” dedi. “Onun dışındaki hayattan bahsediyorsun, bu da oyun boyunca zihni sakinleştirmeye yardımcı oluyor.”

Bu bakımdan yeni gelenlerin hepsi babalığın zihinsel oyunlarını keskinleştirdiğini söylüyor.

Ferguson, “Oyun değiştiriciler” dedi. “Eskiden eve geziler yapardım ve onları birkaç gün saklardım. Ve bu karım için adil değildi. Ama şimdi dostum, stadyumda asansörden iniyorum ve arabama bile ulaşamadan onu görüyorum. Ve oyunu kurtarmış olmam, yandan vuruş yapmam ya da beş turdan vazgeçmem onun umurunda değil. Bu, işi unutmama ve çocuğumun ve ailemin tadını çıkarmama yardımcı oldu.”

Bu duygu etrafta dolaşıyor.

Phillips, “Benim için en çok göze çarpan şey, babalığa kesinlikle aşık olmamdı” dedi. “Ve sanırım ona olan genel sevgimiz ve bundan eşime ve bana olan sevgimiz, sanki ilişkimizin bir sonraki aşamasına ulaşmış gibi hissettiriyor.”

Dodgers’ın kulüp binasında da durum aynı.

Phillips, “Bunun aynı zamanda arkadaşlıklarımızı da yeni bir seviyeye taşıdığını düşünüyorum” diye devam etti. “Çünkü bizim farklı bir ilişkimiz var. Biz sadece sahada takım arkadaşı ve yarışmacı değiliz, aynı zamanda çocuklarımızla yaşadığımız deneyimler sayesinde de bir bağ kurabiliyoruz.”